Joghurtos padlizsánpüré gabonával

Joghurtos padlizsánpüré gabonával
~ Hozzávalókért kattints ide! ~

1 kisebb padlizsán

½ bögre natúr joghurt

1 evőkanál olívaolaj

2-3 karika póréhagyma

1-2 evőkanál Milupa natúr rizskása

Elkészítés

  1. Mosd meg a padlizsánt, vágd le a zöld szárát, majd kissé szúrd meg villával a héját, hogy sütés közben ne durranjon szét. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe és süsd meg.
  2. Amikor elkészült és kihűlt hámozd meg és távolítsd el belőle a magokat.
  3. Közben az olívaolajon kissé párold meg a póréhagymát.
  4. Turmixold össze a padlizsánt a párolt póréhagymával és keverd hozzá fokozatosan a natúr joghurtot.
  5. Tálalás előtt adj hozzá rizskását dúsításként.

Jó étvágyat!

– a kép illusztráció –

További receptek