Joghurtos tökfőzelék almával

Joghurtos tökfőzelék almával
~ Hozzávalókért kattints ide! ~

150 g gyalult tök 

50 g alma 

2 evőkanál natúr joghurt 

1 kávéskanál búzaliszt  

1 csipet kapor 

1 kávéskanál növényi olaj 

Elkészítés

  1. A tököt kevés növényi olajban pirítsd meg, majd engedd fel vízzel.  

2. Add hozzá az alma kockákat, kaprot és főzd puhára.  

3. Amikor elkészült a joghurtot a liszttel keverd csomómentesre, majd habard be a pürét vele.  

4. A végén keverd hozzá a növényi olajat. 

5. Hússal vagy csirkemájjal is dúsíthatod. 

 

 

Jó étvágyat!

– a kép illusztráció –

További receptek

Sárgarépa karfiol öntettel

Sárgarépa karfiol öntettel

8 hónapos kortól elkezdődhet a rágásra szoktatás is, így elegendő, ha a zöldség 1/3 részét pürésíted a többit csak összetöröd villával.  

bővebben