Kerüljön a baba tányérjába is értékes gabona reggelire.
Baba zabkása
bővebben
100 g spenótlevél
50 g burgonya
25 g lazac
2 teáskanál vaj
2. A megmosott lazac filéről konyhai papírtörlővel itasd le a vizet.
3. Kevés vajon a lazac mind két oldalát süsd pirosra.
4. Közben a spenót leveleket szintén kevés vajon párold meg, majd öntsd fel vízzel és dobd bele a burgonya darabokat is.
5. Amikor megpuhult a burgonya, öntsd le a főzőlé ¾ részét és turmix segítségével a sült hal hozzáadásával pürésítsd össze.
6. Szükség esetén még hígíthatod a pürét a főzőlével vagy babavízzel.
– a kép illusztráció –
Kerüljön a baba tányérjába is értékes gabona reggelire.
A gluténtartalmú ételek bevezetése a baba étrendjébe 4-12 hónapos kor között bármikor megtörténhet.
A Milupa natúr rizskása gluténmentes étrend alatt is alkalmazható sűrítésként.