Lazacos spenót burgonyával sűrítve

Lazacos spenót burgonyával sűrítve
~ Hozzávalókért kattints ide! ~

100 g spenótlevél 

50 g burgonya 

25 g lazac 

2 teáskanál vaj 

 

Elkészítés

  1. A spenót levelet mosd meg alaposan, a szárakat tépdesd le, majd aprítsd össze kis darabokra a burgonyával együtt.  

2. A megmosott lazac filéről konyhai papírtörlővel itasd le a vizet. 

3. Kevés vajon a lazac mind két oldalát süsd pirosra.  

4. Közben a spenót leveleket szintén kevés vajon párold meg, majd öntsd fel vízzel és dobd bele a burgonya darabokat is.  

5. Amikor megpuhult a burgonya, öntsd le a főzőlé ¾ részét és turmix segítségével a sült hal hozzáadásával pürésítsd össze.  

6. Szükség esetén még hígíthatod a pürét a főzőlével vagy babavízzel. 

 

Jó étvágyat!

– a kép illusztráció –

További receptek