Tejpép babáknak, több szabadidő anyának

Szerző: Pálinkás Zsanett - Hozzátáplálási tanácsadó
Keverj a tejpéphez zöldséget vagy gyümölcsöt, hogy még változatosabb legyen.

A hozzátáplálás során az anyatej vagy a tápszer mellett már pépes állagú ételeket is kaphat kisbabád. A tejpép babáknak ideális első kanalas étkezésként is, hiszen krémes állagú, könnyen emészthető és sok fontos tápanyagot és vitamint tartalmaz gyermeked számára.

A tejpép bevezetése az étrendbe

A tejpépeket 4–6 hónapos kortól a hozzátáplálás részeként adhatod kisbabádnak a dobozon feltüntetett ajánlásnak megfelelően. A tejpépek esetében is fontos, hogy kövesd az életkor szerinti ajánlásokat, valamint vezesd be fokozatosan a baba étrendjébe. Első 2-3 napban csak 1 evőkanál mennyiségű pép port keverj el forralt, visszahűtött vízzel, hogy hígabb állagú pépet kapj és ezzel kínáld kisbabád a délelőtt folyamán. Ha nem tapasztalsz tünetet a negyedik napon, a doboz oldalán lévő elkészítési javaslatnak megfelelően elkészítve nagyobb mennyiségű pépet is kínálhatsz kisbabádnak. A tejpépet nyugodtan adhatod reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy vacsorára is. A pépet nem csak önmagában kínálhatod, változatosan is elkészítheted például egy kis zöldség vagy gyümölcspüré hozzáadásával. A kanalas étkezés után kínálhatod vízzel vagy egyéb folyadékkal is gyermeked. Pontosan mi kerülhet a baba poharába , arról itt olvashatsz.

Lehet számodra a tejpép nem túl ízletes, azonban kisbabád számára a natúr ízek is különlegesek. A felnőttek ízérzékelése megváltozhat a só és cukor használata miatt. Ezt vedd figyelembe és ha nem is ízlik neked egy baba étel, ne mutasd kisbabádnak.

Miért jó választás a tejpép babáknak?

A tejpépek összetétele a babád igényeit követik életkorának megfelelően.

Ezen felül,

  • gyorsan elkészíthetők,
  • nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat,
  • az alapanyagok szigorúan ellenőrzött gyártási folyamat során kerülnek feldolgozásra,
  • első kanalas étkezésként adható,
  • ideális átmenet a szilárd ételekre való áttérés során,
  • a vegyes étrend részeként energiát biztosít a baba számára.

A tejpépek mellett a polcokon a gabonapépek is megtalálhatók, melyek alkalmasak a baba ételeinek sűrítésére is. A gabonapépek és gabonák szerepéről a baba étrendjében itt olvashatsz többet.

Amennyiben kérdésed van kisbabád táplálásával, fejlődésével vagy termékeinkkel kapcsolatban, keresd hozzátáplálási szakértőnket, aki szívesen segít neked telefonon és levélben egyaránt.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó termékek

Milupa Jó reggelt! Almás zabkása 6 hó+

Milupa Jó reggelt! Almás zabkása 6 hó+

A Milupa Jó reggelt almás zabkása értékes rostforrás, segítségével tartalmas reggelit varázsolhatsz gyermeked tálkájába. Vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz és nincs benne hozzáadott cukor.

bővebben
Milupa Jó reggelt! Pirosgyümölcsös zabkása 6 hó+

Milupa Jó reggelt! Pirosgyümölcsös zabkása 6 hó+

A Milupa Jó reggelt pirosgyümölcsös zabkása 26% zabot tartalmaz, segítségével tartalmas reggelit varázsolhatsz gyermeked tálkájába. Értékes rostforrás, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz és nincs benne hozzáadott cukor. A málna és eper kombináció zabkásában garantáltan gyermeked egyik kedvenc reggelije lesz.

bővebben