Milupa Sárgabarack ízű tejberizspép 4 hó+

Ez a termékünk hamarosan megszűnik, de számos új, izgalmas ízt vezetünk be helyette. Keressétek a megújult Milupa pépeket korszerű formulával.

Ha elérkezett az első kanalas étkezés ideje, a Milupa sárgabarack ízű tejberizspép egy finom választás.
Frutapurával kikeverve még izgalmasabbá varázsolhatod kisbabád ételét.

A rizsliszttartalmú, hatályos rendeleteknek megfelelően gluténmentes termék válogatott gabonából és a picik életkorának megfelelően átalakított tejből, valamint vitaminokból­* és ásványi anyagokból áll, melyek elegyét a fincsi sárgabarackíz teszi igazán kedveltté. Kisbabád falatozhat belőle tízóraira és uzsonnára is, valamint desszertként is kínálhatod neki.

* A vas hozzájárul a kognitív képességek normális fejlődéséhez, a D-vitamin és a kalcium pedig támogatja a gyermekek csontjainak megfelelő fejlődését.

A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej és a kizárólagos anyatejes táplálás a legegészségesebb az első 6 hónapban. Kérj tanácsot védőnődtől vagy gyermekorvosodtól a hozzátáplálás megkezdésével kapcsolatban.

Összetevők

47,5% rizsliszt, Sovány tejpor, Demineralizált savófehérje por (tejből), Cukor, Növényi olajok (pálmaolaj, repcemagolaj, kókusz olaj, napraforgóolaj, stabilizátor: szójalecitin), Maltodextrin, Sárgabarackpor 0,9%, Ásványi anyagok (kalcium-karbonát, vas-difoszfát, kálium-jodid), Narancspor, Vitaminok (L-aszkorbinsav, DL-alfa tokoferol-acetát, retinil-acetát, kolekalciferol, tiamin-mononitrát, piridoxin-hidroklorid, biotin), Természetes gyümölcsaromák

Tápérték-adatok
Tápanyagok Tejberizspép por 100 g Elkészített tejberizspép napi adag (2 x 110 g) *NRV% 100 g / napi adag
Energia 1690 kJ / 676 kJ /
399 kcal 160 kcal
Zsírok 4,8 g 2 g
ebből telített zsírsav 2 g 0,8 g
Szénhidrát 77 g 30,6 g
ebből cukrok 34 g 13,8 g
Élelmi rost 1 g 0,4 g
Fehérje 12 g 4,8 g
0,21 g 0,08 g
Vitaminok
A-vitamin 419 µg 168 µg 105/42
D-vitamin 6 µg 2,4 µg 60/24
E-vitamin 5,9 mg 2,4 mg
C-vitamin 39 mg 15,4 mg 156/62
B1-vitamin 1,1 mg 0,44 mg 220/88
B6-vitamin 0,72 mg 0,29 mg 103/41
Biotin 19 µg 7,6 µg
Ásványi anyagok
Nátrium 84 mg 34 mg
Kalcium 516 mg 206 mg 129/52
Vas 6,9 mg 2,8 mg 115/46
Jód 103 µg 41,2 µg 147/59

*NRV%= A csecsemők és kisgyermekek számára ajánlott napi bevitel (NRV) %-a 100 g tejberizspép porban és 1 adag elkészített tejberizspépben.

Adagolás

Napi ajánlott mennyiség: 2 adag

Elkészítés

Minden étel és ital elkészítése előtt moss kezet és használj tiszta eszközöket. A pép sűrűségét, és az egyszerre elfogyasztott adag mennyiségét gyermeked életkorától és étvágyától függően fokozatosan növeld. A tejpépet mindig frissen elkészítve add, a megmaradt pépet ne használd fel újra. Az elkészített pépet 2 órán belül használd fel.

A tejberizspép elkészítése
1. Forralj fel 90 ml ivóvizet és hűtsd le kb. 40°C fokra.
2. Mérj ki 20 g (kb. 2-3 evőkanál) Milupa pépet.
3. Add hozzá folyamatos keverés mellett a vizet.
4. Hagyd állni néhány percig a kívánt állag eléréséig.

Hasznos tanácsok

A pépeket lehetőleg kanállal add. Nem javasoljuk, hogy a csecsemő a pépet cumisüvegből fogyassza. Amennyiben mégis cumisüveget használsz, a cumisüvegből történő táplálás ne tartson tovább, mint amennyi idő a tejpép elfogyasztásához ténylegesen szükséges. A szénhidrát tartalmú ételek és italok tartós érintkezése a fogakkal fogszuvasodáshoz vezethet. Már a tejfogaknál is gondosan ügyelj a fogápolásra, különösen elalvás előtt.
A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej és a kizárólagos anyatejes táplálás a legegészségesebb az első 6 hónapban. Kérj tanácsot védőnődtől vagy gyermekorvosodtól a hozzátáplálás megkezdésével kapcsolatban.

Fontos figyelmeztetés

A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej és a kizárólagos anyatejes táplálás a legegészségesebb az első 6 hónapban. Kérj tanácsot védőnődtől vagy gyermekorvosodtól a hozzátáplálás megkezdésével kapcsolatban.

Termékek, amik szintén érdekelhetnek

Milupa Natúr 7 Gabonás kása 6 hó+

Milupa Natúr 7 Gabonás kása 6 hó+

A Milupa 7 gabonás kása ideális kisbabád főzelékeinek, zöldség- és gyümölcspüréinek sűrítéséhez, de önmagában vagy gyümölcsökkel párosítva is ízletes ételt készíthetsz belőle.

bővebben